شعار سال
چهارشنبه 26 دی 1403
  • 1403/10/18 - 08:25
  • - تعداد بازدید: 11
  • - تعداد بازدیدکننده: 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

طرح همنوا؛ یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های آموزشی در راستای توسعه نهضت مهارت‌آموزی

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ی کشور از اجرای «طرح همنوا» با هدف یکپارچه سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای در توسعه نهضت مهارت‌آموزی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین محمدی» با اشاره به وجود تعامل دیرباز وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در امر مهارت آموزی، گفت: تاکنون بسیاری از فرصت های همکاری مشترک بین این دو نهاد مغفول مانده است، ولیکن در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور مبنی بر لزوم مهارت آموزی دانش‌آموزان و آماده سازی آنان برای ورود به بازار کار و تحقق تکالیف مشخص شده در برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر افزایش سهم آموزش‌های فنی و حرفه ای به ۵۰ درصد طرح نوینی، این طرح اجرا می شود.

وی تصریح کرد: طرح «همنوا» بر پایه به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌های هر دو طرف با هدف رشد و توسعه آموزش‌های مهارتی و نیز گسترش عدالت آموزشی تدوین شده است که با ترکیب منابع و امکانات موجود، نه تنها بهره وری را افزایش می‌دهد بلکه امکان ارائه آموزش‌های مهارت محور با کیفیت بالاتر را نیز فراهم می‌آورد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآورد شد: این طرح با استناد به قوانین جاری کشور و با بهره‌گیری از نمونه‌های موفق جهانی، گامی عملی در جهت تحقق اهداف کلان نظام آموزش مهارتی و حرفه‌ای کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این طرح ۱۰ مرکز منتخب در سراسر کشور به صورت پایلوت برای اجرای این برنامه تعیین می‌شوند، خاطرنشان کرد: هر مرکز شامل یک هنرستان وابسته به آموزش و پرورش و یک مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهد بود که با هم همکاری مستقیم دارند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به بهره‌گیری توأمان از امکانات فیزیکی، نیروی انسانی متخصص، تجهیزات و محتوای آموزشی هر دو مرکز، افزود: به عنوان مثال هنرستان‌ها می‌توانند از تجهیزات پیشرفته مراکز فنی و حرفه‌ای برای آموزش‌های عملی بهره ببرند در حالی که مراکز فنی و حرفه ای از کلاسهای تئوری و منابع علمی هنرستان‌ها استفاده می‌کنند.

به گفته وی، این همکاری همچنین شامل تبادل اساتید و مربیان خواهد بود تا دانش آموزان و کارآموزان به آموزش‌های چند بعدی دسترسی داشته باشن و برنامه های آموزشی این مراکز به گونه‌ی طراحی می‌شود که مهارت‌های پایه و پیشرفته را به طور همزمان پوشش دهند. به این ترتیب دانش آموزان هنرستان‌ها پس از اتمام دوره تحصیلی گواهینامه‌های معتبر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را نیز دریافت خواهند کرد. علاوه بر، این دوره‌های کوتاه مدت برای متقاضیان خارج از نظام آموزشی رسمی نیز ارائه می‌شود.

محمدی، تأمین و تخصیص منابع مالی مورد نیاز هدایت شغلی دانش‌آموزان جهت همگام‌سازی خدمات آموزشی با نیازهای واقعی بازار کار، تعامل حداکثری وزارتین آموزش و پرورش و تعاون کار و رفاه اجتماعی جهت بسترسازی اجرای طرح و ... را از الزامات اجرای طرح خواند.

وی، طراحی برنامه جامع اقدام مشترک،  انتخاب پهنه جغرافیایی هدف، به‌روزآوری و توسعه زیرساخت‌های آموزش‌های فنی و حرفه ای در نقاط جغرافیایی، اجرای طرح برنامه‌درسی آموزش توأمان با بازآموزی هنرآموزان آموزش و پرورش متناسب با استانداردهای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ ای کشور و ... را از مراحل و روش اجرای طرح «همنوا» برشمرد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، اذعان داشت: در هنرستان‌ها، دانش آموز در نوبت صبح آموزش‌های رسمی را می‌بینند و در نوبت عصر و پنج شنبه در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای از ظرفیت آموزش‌های تخصصی و مهارتی مرتبط با رشته تحصیلی خود در هنرستان بهره می‌برند.

بر اساس این گزارش، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در جلسه مشترک با وزرای آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اجرای طرح همنوا در راستای گسترش دامنه‌ی آموزش‌های مهارتی با همکاری مشترک این دو وزارتخانه تأکید کرد.

بر این اساس و به منظور بررسی اجرای این طرح، جلسه‌ای با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مصطفی آذرکیش معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و غلامحسین محمدی معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد و پیرامون فراهم کردن مقدمات اجرای این طرح بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.

  • گروه خبری : خبر اسلایدر,اخبار
  • کد خبر : 119150
کلمات کلیدی
صدیقه بیجاری
خبرنگار

صدیقه بیجاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین