مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی:
طرح پردیس مهارتآموزی و نوآوری در خراسان جنوبی اجرایی میشود

کامرانیفرد گفت: امسال «پردیس مهارتآموزی و نوآوری» با هدف توسعه ظرفیتهای مهارتی و اشتغالزایی در خراسان جنوبی اجرایی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حسن کامرانیفرد امروز (۳۱ اردیبهشت) در کارگروه توسعه مهارت استان با اشاره به فعالیت ۱۹ مرکز آموزشی در استان، از وجود ۲۵۰ نفر پرسنل در این مراکز خبر داد و گفت: از این تعداد، ۹۶ نفر مربی فعال در کارگاههای آموزشی هستند.
وی افزود: در سال گذشته، ۲۱ هزار نفر در ۱۹ گروه هدف آموزش دیدهاند که این فعالیتها بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساعت آموزش را شامل میشود این در حالی است که استان خراسان جنوبی با درصد اشتغال ۷۲ درصد، عملکردی بهتر از میانگین کشوری ۶۰ درصد در زمینه اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان دورههای مهارتی دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان، توسعه آموزشهای مهارتی را یکی از اولویتهای اصلی در سال ۱۴۰۴ دانست و گفت: با توجه به ظرفیتهای قانونی و همکاریهای انجامشده، در نظر داریم تا با مشارکت ادارهکل آموزش و پرورش و دیگر دستگاهها، مراکز آموزشی مهارتآموزی در استان را گسترش دهیم. این طرح، نخستین سال است که در استان اجرایی میشود و هدف آن افزایش ظرفیت مهارتآموزی و بهبود زیرساختهای آموزشی در حوزههای مختلف است.
وی در ادامه به پروژههای ویژهای که در سال ۱۴۰۴ در دست اجراست اشاره کرد و افزود: در این سال، تلاش داریم با راهاندازی «پردیس مهارتآموزی و نوآوری»، مراکز آموزشی و کارگاههای مهارتی پیشرفته را در سطح استان راهاندازی کنیم. همچنین، با توجه به نیازمندیهای صنایع و بازار کار، برنامهریزی برای ایجاد رشتههای نوین مهارتی در استان نیز در دستور کار قرار دارد.
کامرانیفرد همچنین از پیگیریهای متعدد این ادارهکل برای جذب اعتبارات از محل منابع دولتی و خصوصی در راستای توسعه زیرساختهای آموزش مهارتی خبر داد و افزود: متاسفانه تاکنون نتوانستهایم بهطور کامل از ظرفیتهای موجود در زمینه اعتبارات برای توسعه این حوزه بهرهبرداری کنیم. مکاتبات و پیگیریهای لازم با وزارت کشور و دیگر دستگاههای اجرایی انجام شده است و امیدواریم در سال جاری با مساعدتهای بیشتر، این مشکلات رفع شود.
وی به تخصیص اعتبارات از منابع مسئولیتهای اجتماعی شرکتها نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، پیگیریهایی برای تخصیص ۵ درصد از منابع مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای نفت و سایر صنایع برای توسعه آموزشهای فنی و حرفهای در استان انجام شده است. امیدواریم با همکاری بخشهای مختلف، این منابع بهطور کامل به استان تخصیص یابد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی در ادامه به برگزاری جشنواره خیرین مهارت و استفاده از ظرفیتهای خیرین در این حوزه اشاره کرد و افزود: در دو سال گذشته، همکاریهای خوبی با خیرین در استان داشتیم و امیدواریم این همکاریها در سال ۱۴۰۴ با برگزاری جشنواره خیرین مهارت، گسترش یابد.
کامرانیفرد همچنین از دستاوردهای بینالمللی این ادارهکل در سالهای اخیر یاد کرد و گفت: در سال ۲۰۲۲ در کشور آلمان و در سال ۲۰۲۴ در کشور فرانسه، دو نماینده از خراسان جنوبی در مسابقات جهانی مهارتهای فنی شرکت کردند و توانستند مدال طلا و برنز را بهدست آورند. این دستاوردها نشاندهنده پتانسیل بالای استان در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای است.
وی در پایان تأکید کرد: توسعه مهارتآموزی و اشتغال پایدار از مهمترین اهداف این ادارهکل است و تلاش داریم با همکاری دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی، شرایط بهتری را برای آموزشهای فنی و حرفهای در استان فراهم کنیم.
نظر دهید