در بازدید استاندار خراسان جنوبی از مراکز فنی و حرفه ای مطرح شد؛
مراکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران و برادران بیرجند نمونه های موفقی از مهارت آموزی

در بازدید استاندار خراسان جنوبی از مراکز فنی و حرفه ای مطرح شد؛
مراکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران و برادران بیرجند نمونه های موفقی از مهارت آموزی
سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی از کارگاه های مهارت آموزی مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان بازدید و از نزدیک به قابلیت های مهارت آموزش این مراکز به جامعه هدف خود آشنا شد .
استاندار خراسان جنوبی پس از بازدید دو ساعته در جلسه کارگروه توسعه مهارت استان، بر لزوم برنامهریزی دقیق و عملیاتی برای تأمین نیروی کار ماهر تأکید کرد و گفت: یکی از مشکلات جدی فعالان اقتصادی، کمبود نیروی کار ماهر است؛ در حالی که دغدغه تسهیلات و مواد اولیه قابل حل می باشد اما نبود نیروی انسانی متخصص تبدیل به معضل جدی شده است.
مراکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران و برادران بیرجند نمونه های موفقی از مهارت آموزی
وی افزود: در بازدید از مراکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران و برادران بیرجند نمونه های موفقی از مهارت آموزی در حوزه های مختلف از قبیل گوهر تراشی ، چرم ،صنایع دستی و .. را مشاهده کردیم که عنایت به نقش تاثیر کذار آن در ایجاد اشتغال ستودنی است .
گسترش مهارتآموزی روستایی اولویت اشتغال استان است.
هاشمی به موضوع خالی شدن روستاها اشاره کرد و گفت در حالی که زیر ساخت های لازم در روستاها فراهم شده ، اما به دلیل بیتوجهی به اشتغال، جمعیت روستاها کاهش یافته است. هاشمی ادامه داد: همچنین دهیاران باید نقش فعالتری در پیگیری آموزشهای مهارتی در روستاها داشته باشند، نه اینکه فقط پیگیر آسفالت معابر باشند.
وی تأکید کردمهارتآموزی باید با اولویت در روستاها دنبال شود. ظرفیت ۶۰۰ کارگاه ایجادشده در استان، فرصت خوبی برای توسعه بومگردی، صنایع تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی است.
وی افزود: با داشتن بیش از ۸۲۰ نوع گیاه دارویی، خراسان جنوبی پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه دارد که میتواند به اشتغال جوانان کمک کند.
طرح آموزش مهارتی سربازان وظیفه ابتکاری قابل تحسین
هاشمی همچنین طرح آموزش مهارتی سربازان وظیفه را ابتکاری قابل تحسین دانست و تأکید کرد: «این دوران طلایی جوانی نباید فقط به آموزش نظامی محدود شود، بلکه باید به فرصتی برای یادگیری مهارتهای اشتغالزا تبدیل شود.
هاشمی فرصت همکاری آموزشی با کشور افغانستان را نیز مهم خواند و تصریح کرد: مهارتآموزی در کشور افغانستان میتواند هم در بعد آموزشی و هم فرهنگی مؤثر باشد. گروههای جهادی و دانشجویان دانشگاههای مطرح کشور باید آموزشهای لازم برای فعالیتهای میدانی و انتقال دانش را فرا گیرند .
وی به اهمیت حمایت از تولید داخل نیز اشاره کرد و گفت: محصولات تولیدی استان باید مورد حمایت قرار گیرند و نباید برای محصولاتی که در استان تولید میشود سراغ نمونههای غیربومی برویم.
پیشنهاد راهاندازی نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان
استاندار خراسان جنوبی با پیشنهاد راهاندازی نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان در محل استانداری گفت: باید فضایی شکیل و مرتب برای نمایش محصولات استان در نظر گرفته شود تا در دید مقامات و مدیران قرار گیرد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: این کار باعث معرفی ظرفیتها و کمک به فروش محصولات تولیدی خواهد شد.
وی در پایان افزود: ادارات میتوانند برای فرزندان کارکنان خود دورههای آموزشی در تابستان برگزار کنند و از ظرفیتهای مراکز آموزش فنیوحرفهای استفاده نمایند.
حسن کامرانیفرد مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان جنوبی نیز در نشست کارگروه توسعه مهارت خراسان جنوبی اظهارکرد: این کارگروه با هدف تبیین و برنامهریزی آموزشهای مهارتی و با مدیریت استاندار محترم ذیل شورای برنامهریزی استان فعالیت میکند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای مهارتی موجود در استان بیان کرد: استان خراسان جنوبی دارای ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفهای است که ۱۷ مرکز دارای چارت سازمانی و ۲ مرکز فاقد چارت در حال فعالیت هستند.
کامرانیفرد به فعالیت بخش خصوص در تقویت مهارت آموزی اشاره کرد و گفت : در حوزه آموزشگاههای آزاد، استان دارای حدود ۵۰۰ آموزشگاه است که ۳۱۱ حرفه آموزشی را مدیریت و راهبری میکنند.
آموزش ۲۱ هزار نفر در ۱۹ گروه هدف
کامرانی فرد گفت: در سال 1403 بیش از ۲۱ هزار نفر در ۱۹ گروه هدف در مراکز دولتی آموزش دیدند که این افراد برای دستیابی به مهارت جدید بیش از 3میلیون و 300 هزار نفر ساعت را گذرانده اند
برگزاری دوره های مهارتی در مناطق روستایی
حسن کامرانی فرد با تاکید بر اهمیت برگزاری دوره های مهارتی در مناطق روستایی و اولویت ایجاد بسترهای اشتغال در مناطق محروم و کم تر توسعه یافته گفت : در حوزه آموزش روستایی در سال گذشته ۱۸۲ دوره آموزشی برگزار گردیده که ۲۷۵۱ نفر در ۱۲ شهرستان استان تحت آموزش قرار گرفتند و در مجموع ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزش را فرا گرفته اند .
نظر دهید