رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور:
اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان به کنسرسیوم مهارت خراسان جنوبی

محمدی با اشاره به تصویب ۱۰۰ میلیارد تومان برای راهاندازی کنسرسیوم مهارت استان خراسان جنوبی گفت: در همین راستا ۲۰ درصد این اعتبار از محل منابع ملی، ۲۵ میلیارد تومان از محل منابع مسئولیت اجتماعی نفت و شرکتهای وابسته به وزارت نفت، ۲۵ میلیارد تومان با مشارکت صنایع استان و ۳۰ میلیارد تومان را هم از محل منابع استان برای آمایش زیرساختهای تجهیزات این کنسرسیوم تأمین خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، غلامحسین محمدی صبح امروز (۱۸بهمن) در کارگروه توسعه مهارت استان اظهار کرد: فقر مهارتی به معنای کمبود یا فقدان مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار و داشتن یک شغل پایدار و با درآمد مناسب است که به دلیل ضعف نظام آموزشی، عدم دسترسی به آموزشها، تغییرات سریع بازار کار، عدم هماهنگی بین آموزش و صنعت و عوامل اجتماعی و اقتصادی ایجاد میشود.
وی با اشاره به ایجاد ۱۷۰ میلیون شغل در پنج سال آینده و حذف ۹۲ میلیون شغل، بیان کرد: در این راستا ضروری است از هر ۱۰ کارگر ۶ نفر تا قبل از سال ۲۰۲۷ به افزایش مهارت و آموزشهای مجدد بپردازند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ادامه داد: طبق آمار ارائه شده، ایران در زمینه تربیت نیروی کار ماهر ناکارآمد عمل کرده و کشور از نظر میزان آموزش در سازمانهای نیز جزو هشت کشور آخر جهان قرار دارد و در شاخص مهارتهای فارغ التحصیلان رتبه ۱۳۶ را در میان کشورها به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: سالانه هزار و ۴۰۰ نفر نیروی کار در کشور عرضه میشود و کمتر از یک میلیون تقاضای نیروی کار داریم اما چون کارآیی و سازگاری نیروی آموزشدیده توسط نهادهای آموزشی کمتر از حد متوسط یعنی بین ۴۲ تا ۴۸ درصد است بیانگر فقر مهارتی در کشور میباشد.
محمدی تصریح کرد: افراد آموزش زیاد میبینند و مدرک تحصیلی دارند اما به محض ورود به بازار کار نیاز به آموزشهای تکمیلی در حوزه مهارتی دارند.
به گفته وی؛ در تحلیل عملکرد نهادهای آموزشی در تناسب عرضه و تقاضای نیروی کار با رستههای اولویتدار در کشور، به طور میانگین تنها ۲۸ درصد رشتههای آموزشی مرتبط با رستههای اولویتدار بوده است که میتواند در فقر مهارتی نیروها در کشور تاثیرگذار باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با تأکید بر اینکه مهارت را باید جزو دستورکارهای روی میز سیاستگزاران و کسب و کارها قرار دهیم، گفت: بیش از ۴۵ درصد نیروها باید آموزشهای مهارتی را فرا بگیرند.
محمدی با اشاره به لزوم تغییر مدل آموزشی در ایران، تصریح کرد: برای رفع این مشکلات، نیاز به یک نظام آموزشی یکپارچه است که شامل نظام شایستگی، بازار اشتغال، آموزشهای فنی و حرفهای و سنجش صلاحیت حرفهای میباشد تا بتوان به شکافهای مهارتی موجود پایان داد و نیروی کار کشور را با نیازهای واقعی بازار کار همراستا کرد.
وی افزود: بازار اشتغال باید نیازهای خود را اعلام کرده و بر اساس یک نظام شایستگی مشخص، این نیازها به ارائهدهندگان آموزش منتقل شود. سپس افراد باید از طریق آموزشهای مناسب صلاحیتهای خود را کسب کرده و به بازار عرضه شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در ادامه عنوان کرد: در استان خراسان جنوبی حدود ۷۰ درصد از افرادی که آموزشهای مهارتی را دیدند شاغل شدند ولی کمتر از ۵۰ درصد اشتغالیافتگان مرتبط با دوره آموزشی بوده است که میتواند بیانگر ضعیف بودن مشاورههای قبل از شغل یا عدم ارتباط دورههای آموزشی با نیاز بازار کار استانی باشد.
محمدی با تأکید بر اینکه باید افراد را مطابق نیازهای بازار کار مهارتآموزی کنیم، در ادامه بیان کرد: اشتغال روستایی یک ظرفیت خالی است که باید آنان را آموزش دهیم تا خوداشتغالی پیدا کنند و در تعاونیها و بنگاههای اقتصادی خرد مشغول به کار شوند.
وی با اشاره به وجود ۷ هزار هنرستان و ۷۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای در کشور، گفت: طرح همنوا با هدف یکپارچهسازی زیرساختهای آموزشی هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای در توسعه نهضت مهارتآموزی اجرا خواهد شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه منابع بودجه دولتی محدود است، افزود: برای سیستماتیک کردن تامین مالی کل این پروژهها باید راهکار مبتنی بر مشارکت جمعی و ائتلاف اجتماعی داشته باشیم که اسم آن را کنسرسیوم مهارت استان نامگذاری کردیم یعنی هر کسی دنبال نیروی کار است در این کنسرسیوم با پرداخت حق عضویت وارد شود و هزینه آمایش سرزمین خودش را برای تامین منابع مالی آموزش نیروی کاری که در آن فرصت شغلی مشغول کار شود را پرداخت کند.
محمدی ادامه داد: در خراسان جنوبی هم باید این کنسرسیوم تشکیل شود و منابعی از مجموعه وزارت دفاع برای تجهیز مراکز فنی و حرفهای و هنرستانها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به تصویب ۱۰۰ میلیارد تومان برای راهاندازی کنسرسیوم مهارت استان خراسان جنوبی گفت: در همین راستا ۲۰ درصد این اعتبار از محل منابع ملی، ۲۵ میلیارد تومان از محل منابع مسئولیت اجتماعی نفت و شرکتهای وابسته به وزارت نفت، ۲۵ میلیارد تومان با مشارکت صنایع استان و ۳۰ میلیارد تومان را هم از محل منابع استان برای آمایش زیرساختهای تجهیزات این کنسرسیوم تأمین خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در پایان بیان کرد: ۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل سه پروژه نیمهتمام ادارهکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی نیاز است که از محل نشاندار کردن مالیاتها و بند خ ماده ۲۰ قانون میتواند تأمین اعتبار شود لذا هر خیر و شرکتی در این خصوص(بند خ ماده ۲۰ قانون) سرمایهگذاری کند صد درصد پول او به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ خواهد شد.
گفتنی است؛ در این جلسه تفاهمنامههای همکاری با شرکت کویر تایر، شرکت میناکان و شرکت قند قهستان جهت تجهیز کارگاههای مختلف فنی و حرفهای سطح استان منعقد شد.
نظر دهید